tiistai 25. syyskuuta 2012

Monikulttuuri ja fasismi sopivat yhteen

Nimimerkki 'Ruukinmatruuna' oli yhdessä bloggauksessaan antanut ymmärtää, että monikulttuuri toimii ylivoimaisesti parhaiten fasistisissa valtioissa. Ja Singaporeahan voidaan yhteiskunnallisen kurinsa vuoksi pitää sellaisena.

Singapore on monikulttuurinen maa jossa juuri tämän monikulttuurisuuden aisoissa pitämiseksi pidetään tiukkaa kuria. Siellä on tiukka lainsäädäntö ja sitä myös valvotaan ankarasti.

Iltalehti oli julkaissut muutaman sellaisen vinkin Singaporeen matkaaville, joita noudattamalla reissu voi hyvinkin olla suhteellisen jouheva. Oi, katso, kopioin ne tähän:

...

Kaakkois-Aasian lilliputtivaltio Singapore on kuuluisa kurista ja järjestyksestään. Matkailijan kannattaa opetella kiellot hyvin, sillä häkin ovi heilahtaa helposti myös ulkomaalaiselle.

Kurilla on hyvätkin puolensa: Singapore on maailman turvallisin matkakohde, jossa ei tarvitse pelätä pitkäkyntisiä eikä hulluja kaahailijoita.

1. Älä syö purkkaa. Jos purkasta narahtaa, rapsahtaa tuhansien eurojen sakot. Purkkaa syövään matkailijaan suhtaudutaan Singaporessa kuin piikittäjään, sillä purukumin maahantuonti ja hallussapito on laitonta.

2. Älä käytä huumeita. Huumelait ovat Singaporessa purkkakieltojakin tiukemmat. Huumausaineiden hallussapidosta seuraa rangaistuksena kuolemantuomio.

3. Älä polta tupakkaa. Jos on kitunut puoli vuorokautta lentokoneessa ilman tupakkaa, tilanne ei juuri helpota perillä. Tupakkaa ei saa tuoda maahan yhtä avattua askia enempää. Julkisilla paikoilla nikotiinipatukkaa saa sauhutella vain erikseen merkityillä paikoilla.

4. Älä roskaa. Vähien tupakoiden tumppeja ei kannata heittää maahan, sillä roskaamisestakin sakotetaan.

5. Pidä näpit kurissa! Joistakin rikoksista, kuten seksuaalisesta häirinnästä, voi tuomiona olla sakkojen ja vankilatuomion lisäksi kepiniskut. Seksuaaliseksi häirinnäksi voidaan katsoa pelkkä tönäisy, vaikka se olisi vahinko.

6. Älä kävele päin punaisia. Punaisia päin ei myöskään saa kävellä. Katu on ylitettävä suojatien kohdalta.

7. Älä syö julkisilla paikoilla. Julkisissa liikennevälineissä ja asemilla syöminen ja juominen on kiellettyä. Pikaruokaravintolan ateria kannattaa siis nauttia kaikessa rauhassa ennen kuin jatkaa matkaa.

8. Älä puhu politiikasta! Sananvapauden rajoitukset pitävät Singaporen Speaker's Cornerin hiljaisena. Ääneen pääsevät vain Singaporen kansalaiset, ja heidänkin pitää anoa lupaa poliisiviranomaisilta. Politiikasta ja uskonnosta ei saa puhua. Matkailijat ja maassa elävät siirtolaiset eivät pääse ääneen lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti