tiistai 9. lokakuuta 2012

Stevia

Viime viikon torstaina tulin ostaneeksi kaupasta kokeilun vuoksi steviasta valmistettua makeutusainetta. Stevia on muuten kasvi eikä se edes muistuta millään tavoin kannabista, joten lainkuuliaisetkin kansalaiset voivat halutessaan nauttia siitä tehtyjä valmisteita.

Olen makeuttanut tuotteella useamman teekupillisen jo ja perjantaina makeutin sillä ruispuuroa. Lauantaina myöskin käytin sitä kahviin. Ihmeen hyvin näyttää mokoma toimivan.

Kesämmällä olin ostanut kerran stevialla valmistettua limsaa. Sekin maistui ihan järkevältä.

Alla hieman luettavaa steviasta. Toivoisin, että järkevää sellaista löytyisi hieman enemmänkin ja suomeksi, mutta stevia on ollut laillinen makeutusaine EU:ssa vasta vuoden 2011 marraskuusta alkaen. Oi, katso:

Suorastaan kauhistuttavan lyhyt artikkeli steviasta suomenkielisessä Wikipediassa

Ulkomaankielisen Wikipedian perusteellisempi artikkeli samasta aiheesta

4 kommenttia:

  1. Joo on äärimmäisen hienoa, että tuota steviaa on nyt alettu käyttämään. En tiedä kuinka paljon kyseistä ainetta on tutkittu, mutta luultavasti nyt jonkun verran, kun kerta kielletty aine on vapautettu käyttöön. Uskoisin kuitenkin, että tämä luonnontuote on moninkertaisesti vähemmän epäterveellinen, kuin esimerkiksi hyönteismyrkky aspartaami.

    Itse en hirveästi ole steviaa käyttänyt, mutta sanovat kaupungilla, että siinä on lievä lakritsainen maku. Oletko huomannut samaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole huomannut sellaista. Pitää maistella lisää.

      Poista
  2. Varmaan, kun käydään kylässä luonasi, saadaan stevialla makeutettua teetä ?

    VastaaPoista