perjantai 8. helmikuuta 2013

Neuvostoliitto ja natsi-Saksa olivat veljeksiä

Natsi-Saksa ja Neuvostoliitto solmivat 23.8.1939 Molotovin-Ribbentropin sopimuksen, jonka salaisen lisäpöytäkirjan perusteella maiden välissä olevat tietyt maat jaettiin kummankin valtion etupiireihin. Natsi-Saksan etupiiriin sisällytettiin osa Puolasta ja Liettua. Neuvostoliiton etupiireihin sisällytettiin Suomi, Viro, osa Puolasta ja Romanian Bessarabia. Kävi sitten niin, että syyskuun ensimmäisenä päivänä natsi-Saksa hyökkäsi Puolaan. Neuvostoliitto hyökkäsi Puolaan 17. syyskuuta. Maat jakoivat Puolan keskenään.

28. syyskuuta natsi-Saksa ja Neuvostoliitto tekivät lisäsopimuksen, jonka perusteella Liettua siirrettiin Neuvostoliiton etupiiriin ja natsi-Saksa sai "korvaukseksi" isomman osan Puolasta.

Molotovin-Ribbentropin sopimus aikaansai hallitsevan kommunistipuolueen johdolla Neuvostoliiton tiedotusvälineissä hyväntahtoisuuden hyöyn natsi-Saksaa kohtaan. Maailman marxistileninistit joutuivat sopeutumaan siihen tosiasiaan, että Neuvostoliiton mukaan Iso-Britannia ja Ranska olivat sodanlietsojia kun taas natsi-Saksa oli mitä parhain maa.

Sopimus vapautti Neuvostoliiton ryhtymään sotaan Suomea vastaan, koska sillä ei ollut pelkoa Saksan sekaantumisesta asiaan. Sota alkoikin marraskuun viimeisenä päivänä, ja päättyi 13. maaliskuuta 1940 Suomen lievään tappioon. Saksa pysyi sodan aikana esimerkillisen puolueettomana, ja jopa teki parhaansa estääkseen asetoimituksia Suomeen.

Sopimus vapautti myöskin natsi-Saksan hyökkäämään Tanskaan, Norjaan, Ranskaan ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, mutta kanaalin yli Englantiin asti sen joukot eivät ikinä päässeet.

Ja sopimus vapautti Neuvostoliiton valloittamaan Viron, Latvian ja Liettuan, minkä se tekikin seuraavana kesänä. Romania joutui myöskin myöntymään Bessarabian ja Pohjois-Bukovinan luovuttamiseen Neuvostoliitolle.

Aika velikultia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti