maanantai 1. huhtikuuta 2013

Patriarkaatin kosto

Olin päättänyt olla kyllästynyt nykyiseen feministiseen matriarkaattiin.

Naispappeushan ei ole periaatteessa uusitestamentillinen kysymys, sillä Uudessa testamentissa mainitaan, että kaikki kristityt ovat pappeja ja Jeesus Kristus on heidän ylipappinsa. Toinen asia on sitten, että saako nainen Uuden testamentin mukaan olla pastorin tai vastaavassa hommassa. Minusta Uudesta testamentista ei löydy ehdottoman varmaa vastausta tähän kysymykseen, vaikka sieltä löytyykin viitteitä, jotka on helppo tulkita niin, ettei nainen saisi toimia pastorin tai vastaavassa hommassa.

Mutta itse päätin olla sitä mieltä, että en kannata naisten "oikeutta" ryhtyä pastoreiksi tai vastaavaan hommaan. Mielestäni hengellisen johtajuuden tulee olla kirkossa miespuolisilla ihmisillä. Miessukupuolella on luontaista auktoriteettia eivätkä miehet ole samassa määrin kuin naiset tunteidensa vietävinä.

Päätin myös kannattaa naisten äänioikeuden vähentämistä valtiollisissa vaaleissa. Minusta terve, kohtuullinen patriarkaatti on koko yhteiskunnan etu. Minusta valtiollisissa vaaleissa heikomman ja kauniimman sukupuolen jäsenillä tulisi olla puolet miehen äänistä. esim. jos miehellä olisi kuusi ääntä, niin naisella olisi kolme. Näin säilyisi yhteiskunnan tasapaino ja terveys.

Olen useaan otteeseen blogissani ilmaissut, että kannatan Muutos 2011 -nimistä liberaalipuoluetta. Nyt olisi varmaankin syytä selventää asioita mainitsemalla, että Muutos 2011 ei todellakaan ole samaa mieltä tässä blogimerkinnässä esittämistäni asioista. Muutos 2011 on tässä suhteessa melko normaali.

Jotain muutakin olin päättänyt, mutta en viitsi nyt kertoa siitä.

Lopuksi lainaan pahan Hommaforumin moderaattoria, nimimerkki "Miniluvia" sanomalla että "kaikki arvot ovat loppujen lopuksi ennakkoluuloa tai uskontoa".

2 kommenttia:

  1. En ole täysin varma siitä, olenko kaiken aikaa tätä mieltä kuitenkaan.

    VastaaPoista
  2. Ääh, olin unohtanut tuossa sanoa, että jos naisilla olisi ollut määräävä asema, niin me eläisimme yhä ruohomajoissa. Miessukupuolen edustajat kun ovat kuitenkin aina vieneet yhteisöjä ja yhteiskuntia eteenpäin kehityksen tiellä. :)

    VastaaPoista