torstai 13. kesäkuuta 2013

Louis Theroux tapasi uusnatseja

Katsoin juuri Louis Theroux'n BBC:lle tekemän dokumentin yhdysvaltalaisista uusnatseista. Uusnatsien asenne tuntui siltä kuin se olisi ollut toiselta planeetalta.

Pidän Louis Theroux'n tekemistä dokumenteista. Hän ei hyökkää haastateltavien kimppuun eikä höpise turhia vaan ainoastaan sen mikä on välttämätöntä. Hän myös osaa olla viilipytty silloinkin kun se näyttäisi vaikealta.

Ohjelmaa katsoessani minun mieleeni johtui ajatus, että eräs tuntemani monikulturismin kannattaja on ajatuksiltaan ja asenteiltaan yhtä kaukana minusta kuin nämä ohjelmassa näkemäni uusnatsit. Yleistin ajatuksen sitten muihin monikulturisteihin. Seuraavaksi huomasin, että Theroux sanoi ohjelmassa olevansa monikulturismin kannattaja. Toivottavasti hän kuitenkin tarkoittaa käsitteellä jotain muuta kuin minä. Mutta tästä näemme silti, että joskus monikulturistina itseään pitävätkin osaavat tehdä hyviä tv-dokumentteja.

Aion kertoa tuolle tuntemalleni monikulturismin kannattajalle maininneeni hänet blogissani. Pehmentääkseni järkytyksen voimaa tulen kertomaan hänelle myös, että "Myytinmurtajien" jaksossa ohjelman tekijät ollessaan testaamassa tykinkuulamyyttiä onnistuivat ampumaan rautakuulan jonkun kotiin. Hän vihaa "Myytinmurtajia".

2 kommenttia: