lauantai 11. tammikuuta 2014

Etelä-Sudanissa pelko etnisistä puhdistuksista

Suomen virallisen evankelis-luterilaisen kirkon Ulkomaanavun johtaja Antti Pentikäinen sanoo tilanteen Etelä-Sudanissa olevan pahempi kuin mitä julkisuudessa näkyy.

"On pelko, että kriisi leviää heimojen väliseksi sodaksi ja etnisiksi puhdistuksiksi", Pentikäinen arvioi.

Miksi nämä ihmiset ovat pahoja toisilleen? Miksi he eivät voi kokoontua leirinuotion ympärille ja laulaa yhdessä "Kumbayaa" käsistä toisiaan pitäen?

Emme toki halua ajatella, että ratkaisu Etelä-Sudanin ongelmiin olisi uusien kansallisvaltioiden perustaminen väkivaltaisen konfliktin riivaamalle alueelle eli toisin sanoen segregaatio. Tai Sveitsin kaltainen segregaation malli, jossa kansanryhmät eläisivät omissa konklaaveissaan ja vain yhteiset asiat hoidettaisiin yhdessä. Se olisi hyi hyi.

Liitän tähän loppuun suvaitsevaisuutta tarjoavan linkin:

Vihreä kukkahattu - Suvaitsevaisuuden ja ympäristön puolesta

4 kommenttia:

  1. Luultavasti mikään ei olisi tällä hetkellä EUn federalisteille kauheampaa kuin etnisiin/kielellisiin/whatever alueisiin jakaantuvat valtiot. Tai peräti emomaasta itsenäistyvät alueet (Skotlanti, Katalonia). Sehän saattaisi tarkoittaa ettei EUn liittovaltio olekaan ihanaa ja väistämätöntä. Myös monikultturistit saisivat tuollaisesta pahasti siipeensä.

    Näin ollen Etelä-Sudanin ongelmat johtuvat liian pienestä julkisesta sektorista ja ratkaisu siihen on kiristää sananvapauslainsäädäntöä. Asiasta on perustettava työryhmä, joka määrittää mitä seuraava työryhmä alkaa tekemään.

    Ymmärrän hyvin tekstisi kirjoittamisesta aiheutuneen tyydytyksen tunteen :)

    Kumbaya kansallislauluksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naulan kantaan, miekkonen!

      Poista
    2. Todennäköisesti Etelä-Sudanin ongelmat johtuvat hyvin pitkälle siitä, että kyseiset hottentotit eivät osaa mainitsemaasi biisiä ja kun leirinuotiolle sitten kokoonnutaan niin heti alkaa armoton riita siitä, minkä klaanin tai heimon biisejä aletaan joihkaamaan.

      Poista
    3. Mulle kävisi periaatteessa mikä tahansa järkevä kappale.

      Ja sitä paitsi hottentotteja ei asu Etelä-Sudanissa. He eli khoit ja sanit (nk. bushmannit) ovat eteläisen Afrikan alkuperäiskansaa. Pohjoisesta tulivat sitten neekerit eli tässä tapauksessa bantukielien puhujat ja etelästä valkoiset. Khoitten ja sanien esi-isät joko tuhottiin tai työnnettiin vähätuottoisemmille alueille.

      Poista