lauantai 17. toukokuuta 2014

Ylen mielestä EU:hun ja yrityksiin ei saa suhtautua kriittisesti

Oikeistopopulistinen Yle eli Yleisradio-niminen valtionyritys esitti hullunhauskassa uutisessaan, että yritysmaailman edustajia huolettaa "euroskeptikoiden" esiinmarssi lähestyvissä eurovaaleissa sekä vasemmalla että oikealla. Kun kuulemma monesta protestipuolueesta kuuluu "nyreä" viesti, jossa EU:sta on tullut kapitalistien Eurooppa.

Yle kuitenkin tukee uutisessaan kapitalisteja, ja nimittää kriitikoita globalisaation vastustajiksi. Toki jotkut näistä voivat ollakin kaiken globalisaation vastustajia, mutta luulisi, että nämä ennen kaikkea vastustavat sellaisia globalisaatioon liittyviä asioita kuin demokratian polkeminen, yhtiöiden valta ja rajoittamaton maahanmuutto.

Valtionlafka tietenkin lainaa uutisessaan teollisuuden eteen Brysselissä vaikuttavan Business Europen edustajaa lobbari Christian Feustelia, joka älykkäästi kuvaa kriittisiä EU-parlamenttiedustajia niin, että nämä "panevat maansa lipun pöytään ja huutavat". Feustel meuhaa: "He eivät kuuntele vastaväitteitä, koska ovat aatteellisia. Emme koputtele heidän ovilleen. He eivät ymmärrä liike-elämää eivätkä ole kiinnostuneita."

Ihmisten syyttäminen aatteellisuudesta on kyllä mielenkiintoista.

Muutakin Yle hölöttää uutisessaan.

Itse katson olevani eurooppamyönteinen, ja samalla EU-kriittinen. Kriittisyyshän ei ole koskaan pahasta, paitsi Ylen ja joidenkin muiden mielestä.

2 kommenttia:

  1. Onhan siinä hassu ristirriita, että pyrkii EU-parlamettiin, vaikka haluaa erota EU:sta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan samalla lailla siinäkin hassu ristiriita, että ihmiset jotka kannattavat EU:n syventämistä liittovaltioksi, kuvittelevat että heillä pitäisi olla äänioikeus Suomen eduskuntavaaleissa.

      ...EU:n vastustajat ja EU-kriittiset voivat saada pidettyä jonkinlaista järkimeininkiä päällä EU:ssa.

      Poista