lauantai 22. huhtikuuta 2017

Undulatus politicus

Olisin äänestänyt kuluvan Herran vuoden 2017 kunnallisvaaleissa Muutospuoluetta, mutta kun se ei ollut pudottuaan puoluerekisteristä saanut vielä(kään) kerättyä 5000 kannattajakorttia takaisin sinne pääsemiseksi, niin Muutos ei voinut asettaa kunnallisvaaleissa ehdokkaita. En jaksanut ruveta kaivelemaan interwebbiä saadakseni selville, että keitä muutoslaisia on mahdollisesti muiden liikkeiden tai puolueiden ehdokkaina.

Sen sijaan äänestin ensimmäistä kertaa elämässäni persua. Jälkeenpäin on tullut mieleeni, että olisi voinut jättää puolueen äänestämisen myöhemmäksi, kun väistyvä puoluejohtaja Timo Soini oli vielä sen keulapurjeena. Mutta minun kävi oikeasti niin sääliksi Perussuomalaisia.

Ja nyt kun asiaa olen ehtinyt jo useamman kerran miettiä, niin minua ottaa itse asiassa päähän se, että en äänestänyt Piraattipuoluetta. Se nimittäin sai ehdokkaita läpi Helsingissä ja Jyväskylässä. Olisi ollut mahtavaa olla ollut mahdollistamassa Piraattien nousua varteenotettavaksi puolueeksi.

Piraattipuolueessa minua miellyttävät sen myönteinen suhtautuminen yksilönvapauksiin ja puoluekurin puuttuminen sekä se, että puolueessa on mukana paljon tietotekniikan päälle ymmärtäviä ihmisiä. Itsekin olen tietokonenörtti, vaikkakin huono sellainen. Vähemmän tärkeänä itselleni koen puolueen piraattimaisimmat linjanvedot. Niiden vuoksi itse asiassa molemmat veljeni, jotka ovat periaatteessa muun ohella myös muusikoita, voisivat järkyttyä, jos äänestäisin joskus Piraatteja.

Mitä taas tulee Perussuomalaisten tulevaisuuteen, niin toivoisin Jussi Halla-ahon voittavan kesäkuun puoluekokouksessa puheenjohtajan pallin. Hän olisi mainio ja uskottava muutoksen airut. Ja sitä paitsi tutkijana hän toisi jonkin verran epätieteellistä henkeä hönkivään puolueeseensa tieteellistä likviditeettiä (ei liity millään lailla likvidoimiseen).

Aikoinaan olin itse ollut melko varma siitä, että Halla-aho on rasisti, kun kaikki luotettavat tahot näyttivät toitottavan hänestä sellaista. Mutta sitten menin lukemaan hänen Scripta-blogiaan. Tarpeeksi paljon sen antiin tutustuttuani tulin siihen tulokseen, että "luotettavat tahot" olivat puhuneet paskaa. Jussi Halla-aho ei ollutkaan rasisti!

Jussi Halla-aho on tavallinen kansallisliberaali.

Halliksesta tuli ensin kunnanvaltuutettu, sitten kansanedustaja ja lopuksi europarlamentaarikko.

Kun hän oli mennyt Perussuomalaisten toimintaan mukaan, niin eräs henkilö lausui hänestä jonkin ajan päästä: "Propellipäästä pukumieheksi alle vuodessa".

Sampo Terho olisi varmaan myöskin ihan hyvä puoluejohtajana. Hänellä on ilmeisesti ihan hyvät arvot. Mutta Soinin perillisenä ja valtamedian jonkinlaisena uutena lemmikkinä hän olisi ehkä vähemmän uskottava muutosjohtajana. Mutta uskottavuus sikseen. Jos Jussi Halla-aho valitaan kesäkuussa Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi, niin minulla on ilo nähdä sitten hyvien hienojen ihmisten, nykyajan fariseusten, aito hätä ja pelko, kun "vääränlainen" ihminen on tullut valituksi hommaan. Mutta jos Jussi Halla-ahon poliittiset vastustajat saavat tahtonsa läpi, niin Perussuomalaisia ei enää ole, eikä pian enää Suomeakaan...

PS:

Jos ketään tässä vaiheessa enää kiinnostaa, niin voisin kuvailla itseäni poliittisella kartalla usealla tavalla: realistisen liberalismin kannattaja, kansallisliberaali, joitakin edistyksellisiä arvoja kannattava konservatiivi ja bernsteinilainen sosialidemokraatti. Tämä johtuu siitä, että usein erilaisten poliittisten ideologioiden aatemaailmat osuvat jossain määrin päällekkäin. Mutta varmaankin tätä nykyä pidän eniten nimityksestä realistisen liberalismin kannattaja. Kannatan myöskin suoraa demokratiaa täydentämään edustuksellista demokratiaa. Mutta poliitikkoa minusta ei varmaankaan tule koskaan.

Melkein välttämätön loppukaneetti: Mainitsen lopuksi ihan muuten vain sellaisia asioita, jotka ovat mielestäni vastoin liberalismia: kansallissosialismi, suuri osa nykyisestä feminismistä, pakkoruotsi, islamin perustajan profeetta Muhammadin edustamat arvot, rasismi, kiihkonationalismi, ensimmäinen maailmansota, toinen maailmansota, ns. positiivinen syrjintä, negatiivinen syrjintä, merkantilismi, lysenkolaisuus, pappisvalta, Ruotsi.

2 kommenttia:

  1. Minäkin harkitsin Piraatteja, mutta tulin siihen tulokseen, että perussuomalainen poliisi voisi olla sopivampi kunnanvaltuustossa. Tietenkin pieleen meni sekin, ehdokkaani äänet eivät ihan riittäneet. Harmi.

    No, eduskuntavaaleissa on enemmän syytä äänestää Piraatteja, yksilönvapaudet ja tietoturva (tai oikeammin niiden rajoittaminen) kun ovat enempikin valtakunnallisia kysymyksiä.

    Tai, noh. Katsotaan nyt sitten, mihin suuntaan PS on menossa Soinin jälkeisellä kaudella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omakaan ehdokkaani ei saanut tarpeeksi ääniä.

      Jäämme odottamaan, mitä tuleman pitää.

      Poista