keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Ei, uh, Donald Trumpin vaimo Melania on kauhea kerettiläinen

Yhdysvaltain tuore presidentti Donald Trump kävi ensimmäisellä ulkomaankiertueellaan presidenttinä, ja maailmalla, kuten Ylen uutisartikkelissa Huivi Vatikaanissa, muttei Saudi-Arabiassa – Yhdysvaltain presidentin puolison Melania Trumpin pukeutuminen herättää tunteita ihmetellään, että miksi ensimmäinen nainen Melania piti huivia Vatikaanissa, mutta ei Saudi-Arabiassa.

Hyvä vastaus kysymykseen on se, että Vatikaani ei määritä hunnun pitämistä naisen arvon mittariksi. Vatikaani ei sano, että nainen tai tyttö, joka ei käytä huntua, on huora, jota saa kohdella miten haluaa. Toista mieltä asiasta sen sijaan on ollut 600-luvulla jKr. elänyt islamin perustanut profeetta Muhammad. Vielä nykyäänkin ilmeisesti islaminoppineet ovat sitä mieltä, että naisille ja tytöille huntu on pukeutumisessa yksi päävaatimuksista. Muhammad on islamissa paitsi pyhä hahmo, niin myös oikean opin erehtymätön määrittäjä ja oikean elämäntavan esikuva. Tämän voi halutessaan vahvistaa islamin ja arabialaisen kulttuurin tuntija professori Jaakko Hämeen-Anttila.

Muhammad määritti islamin opin sellaiseksi, että sen mukaan islamia tulee levittää miekalla, orjia saa pitää ja miespuoliset orjanomistajat saavat raiskata naispuolisia orjiaan, että naisen ihmisarvo on pienempi kuin miehen ja ei-muslimin ihmisarvo on pienempi kuin muslimin.

Islamin piirissä on luovuttu orjuudesta vain sen vuoksi, että länsimaat olivat tulleet lopulta sen verran vahvoiksi, ettei kenen tahansa orjaksi laittaminen enää onnistunut.

Ainakaan en ole kuullut, että islamilaisen maailman piirissä oltaisiin irtisanouduttu profeetta Muhammadista.

Tuossa uutisessa väitetään, että Saudi-Arabian kuningas olisi maallinen vallanpitäjä. Mutta mieshän on kieltänyt maasta muun uskonnon kuin islamin harjoittamisen ja on kieltänyt myöskin profeetta Muhammadin kritisoimisen. Saudi-Arabian hallinto myöskin tukee ympäri maailman poliittista islamia. Maata voidaan hyvällä syyllä pitää teokratiana. Kaikki liberaalit ihmiset vastustavat teokratioita, sillä liberalismi on antiklerikaalinen ideologia.

Minusta on oikein, että Melania Trump näytti kuvaannollisesti keskisormea fasismille Saudi-Arabiassa.

Kristinuskossa on mm. se kiva puoli, että sen perustaja Jeesus kielsi oppilaitaan puolustamasta itseään miekalla, kun häntä tultiin vangitsemaan. Kristillisissä seurakunnissa myöskin alusta alkaen kirkoissa tai vastaavissa paikoissa naiset saivat olla samassa jumalanpalvelussalissa kuin miehetkin. Ja kristinusko tunnusti orjien solmimat avioliitot. Vähän toisenlaista meininkiä kuin islamissa.

Toisaalta kristinuskossa on kurjaa se, että sen pyhän kirjan Raamatun kristityille tärkein osa Uusi testamentti ei sisällä käyttöopasta. Se merkitsee sitä, että kristinuskosta on moneksi, eli pahimmillaan kristinuskokin voi johtaa tosi pahaan. Mutta ainakaan sellainen ei olisi Jeesuksen syy.

2 kommenttia:

  1. Yksinkertaisemmin sanottuna: Melania Trump käyttää huivia silloin kun hän itse haluaa, ei silloin kun joku mäntti käskee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Hän on nainen, joka kulkee omia polkujaan.

      Poista